Säkerställer kvalitet från början till slut: Puckators spetskompetens inom leveranskedjan

När du öppnar en leverans från Puckator, har du då någonsin tänkt på hur det går till när varorna tillverkas, skickas och levereras till din dörr?  Vi är fast beslutna att leverera högkvalitativa produkter till våra handelskunder, och för att göra det använder vi oss av vår över 30 års erfarenhet och vårt nätverk av leverantörer i Fjärran Östern.

Du kanske tror att den här informationen inte är ett relevant säljverktyg för dig, men att kunna ha transparens och spårbarhet under en produkts hela resa till marknaden ger konsumenterna förtroende för produkterna och alla inblandades processer och etik.

Vi är fast beslutna att säkerställa kvalitet och etisk välfärd i varje steg av vår leveranskedja, från inköp och tillverkning till leverans och därefter. Vår noggranna metod säkerställer att varje produkt inte bara uppfyller utan överträffar kundernas förväntningar.

Här följer en djupgående genomgång av de steg vi tar för att garantera kvalitet och välfärd i hela vår leveranskedja.

Sourcing och tillverkning

Sourcing i Fjärran Östern och Kina

Vår resa börjar med inköp i Fjärran Östern och Kina. Detta sker genom att vi besöker mässor och arbetar med våra befintliga tillverkningspartner.  De relationer vi bygger upp baseras på etiskt uppförande och efterlevnad samt god tillverkningssed.

Vår inköpsavdelning genomför grundliga marknadsundersökningar för att identifiera de bästa leverantörerna och upprätthålla standarden hos våra befintliga leverantörer, så att de uppfyller våra stränga kvalitets- och efterlevnadsstandarder.

Kvalitetskontroll och föreskrifter

För att upprätthålla högsta kvalitet genomför vi rigorösa kvalitetskontrollåtgärder i varje steg av tillverkningsprocessen. Detta inkluderar:

  • Inspektioner före produktion: Säkerställa att material och komponenter uppfyller våra specifikationer innan produktionen påbörjas.
  • Inspektioner i produktionslinjen: Genomför kontroller under tillverkningsprocessen för att tidigt upptäcka och åtgärda eventuella problem.
  • Slutliga inspektioner: Utföra omfattande kvalitetsbedömningar av färdiga produkter innan de levereras.

Vi följer de riktlinjer som anges i PAS 7500:2022 och andra relevanta brittiska och europeiska standarder, vilket säkerställer att alla produkter uppfyller lagstadgade krav.

Förpackning och miljöpåverkan

Uppmärksamhet på detaljer i förpackningen

Förpackningar spelar en avgörande roll när det gäller att presentera och skydda produkter. Vårt designteam fokuserar på att skapa praktiska och estetiskt tilltalande förpackningar som ökar produktens säljbarhet och säkerställer att den når kunderna i perfekt skick. Vi använder högkvalitativa material som ger skydd under transport och förvaring.

Miljöhänsyn

Vi är medvetna om vår miljöpåverkan och strävar efter att använda miljövänliga förpackningsmaterial där det är möjligt. Vi arbetar också för att ta bort engångsplast där det är möjligt och använda mer miljövänliga produktmaterial som återvunnen och återvinningsbar plast med mera.

Våra förpackningar är utformade för att minimera avfall och är ofta återvinningsbara, vilket ligger i linje med vårt engagemang för hållbarhet.  Nya regleringar, som Triman i Frankrike, har gjort det möjligt för oss att effektivisera vår förpackningsinformation ytterligare och ge slutkonsumenten den mest aktuella informationen om vad, var och hur man återvinner förpackningar.

Information och säkerhet

Tydlig och heltäckande produktinformation är avgörande för säker och korrekt användning. Våra förpackningar innehåller all nödvändig information, som bruksanvisningar, säkerhetsvarningar och information om efterlevnad av regler, så att kunderna kan använda våra produkter på ett tryggt och säkert sätt.  Denna information finns tillgänglig på fler än 12 språk.

Kvalitetssäkring vid transit

Lastning i Kina

När produkterna är klara för leverans övervakar vi lastningsprocessen i Kina för att säkerställa att alla föremål hanteras med omsorg. I detta steg ingår att kontrollera att förpackningen är intakt och att produkterna är säkert lastade för att förhindra skador under transporten.

Inspektion och ankomst till lager

Vid ankomsten till våra lager genomgår varje sändning ytterligare en omgång kvalitetskontroller. Vårt utbildade lagerteam inspekterar produkterna för att säkerställa att de uppfyller våra höga standarder och att inga skador har uppstått under transporten. Detta steg är avgörande för att upprätthålla kvaliteten och integriteten hos våra grossistprodukter.

Plockning, packning och utskick

Utbildat plocknings- och packningsteam

Vårt plock- och packteam är välutbildat för att hantera produkter med omsorg och precision. De följer strikta rutiner för att säkerställa att beställningarna plockas korrekt och packas på ett säkert sätt. Denna uppmärksamhet på detaljer hjälper till att förhindra problem under den sista delen av resan till våra kunders butiker.

Effektiv leverans

Vi samarbetar med pålitliga kurirer över hela världen för att säkerställa att våra produkter levereras snabbt och effektivt. Vårt logistikteam har ett nära samarbete med dessa kurirer för att samordna leveranserna och se till att kunderna får sina beställningar i tid och i perfekt skick.

Kontinuerlig förbättring och feedback

Regelbundna kontroller och ombeställda artiklar

Kvalitetssäkringen stannar inte vid leveransen. Vi granskar regelbundet återbeställda artiklar för att säkerställa att de fortsätter att uppfylla våra standarder. Det innebär bland annat att vi genomför regelbundna kvalitetskontroller och uppdaterar våra processer utifrån de senaste branschtrenderna och kundernas feedback.

Återkopplingsslinga

Vi värdesätter feedback från alla intressenter, inklusive våra inköpare, lagerteam, kontorsteam, försäljningsagenter, representanter och kunder. Denna feedback är avgörande för ständiga förbättringar och hjälper oss att förfina våra produkter och processer. Genom att lyssna på våra kunder och ta till oss deras förslag kan vi förbättra vårt produktutbud och bättre tillgodose deras behov.

Vårt kvalitetsengagemang är tydligt i varje steg av vår leveranskedja. Från inköp och tillverkning till leverans och därefter vidtar vi noggranna åtgärder för att säkerställa att våra produkter uppfyller de högsta standarderna.

När du samarbetar med Puckator lovar vi att vi inte bara kommer att tillhandahålla exceptionella produkter som glädjer dina kunder och driver affärsframgång, utan också att vi, i varje steg av produktens resa från koncept på en moodboard till toppsäljare i din butik, arbetar för dig.